Inschrijven NTTO 3.5/5,5 standard

Deelnemershandleiding voor inschrijving standaardklasse Met ingang van 2019 is het nog enkel mogelijk om digitaal in te schrijven voor een wedstrijd waar standaardklassen worden verreden. Om de wijze van inschrijven te verduidelijken hieronder een korte handleiding hoe dit uitgevoerd kan worden. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen NTTO-leden en niet NTTO-leden. Hoe een organisator de inschrijving voor een wedstrijd ook organiseert (inschrijfavond, aanmelding via website organisatie, inschrijving via TRS), deze mag enkel nog digitaal via de website of TRS-systeem van de NTTO aangemaakte formulieren accepteren. Het handgeschreven inschrijfformulier is hiermee dan ook komen te vervallen.

  1. Algemeen Om aan een NTTO wedstrijd deel te mogen nemen, moet een deelnemer uit de gemeente zelf of uit één van de aangrenzende gemeenten komen. Indien dit niet het geval is en een deelnemer wil toch aan de wedstrijd deelnemen, dan moet de betreffende deelnemer lid zijn van de NTTO. Om aan te melden voor een wedstrijd heb je een deelnID van de tractor nodig. Belangrijk om te weten is dat een deelnID bij een tractor hoort en niet bij een deelnemer. Iedere tractor heeft een uniek eigen nummer (het deelnID), waar de gegevens van de tractor, uitslagen op diverse wedstrijden etc. aan gekoppeld zijn.
  2. Deelnemer met lidmaatschap NTTO Een deelnemer die lid is van de NTTO kan de tractor in het online TRS systeem van de NTTO registreren. Een deelnemer die meerdere tractoren heeft en daar mee wil inschrijven, moet hiervoor per tractor een account aanmaken. Het aanmaken van een account kan door op INLOG te klikken op www.ntto.nl. Bij de registratie van het account moeten er voor de tractor diverse gegevens ingevuld worden, zoals de NAWgegevens van de eigenaar van de tractor, verzekeringsgegevens en technische gegevens van de tractor. Nadat de tractor volledig geregistreerd is in TRS kan er een inschrijfformulier voor een wedstrijd aangemaakt worden door in het account voor de tractor te klikken op “aanmelden wedstrijden” en vervolgens de benodigde velden in te vullen. Het aanmaken van een account voor een tractor is slechts eenmalig. De volgende keer kun je direct inloggen en je aanmelden voor een gewenste wedstrijd.
  3. Deelnemer uit gemeente of aangrenzende gemeente, zonder lidmaatschap NTTO Alvorens je online een inschrijfformulier kunt aanmaken, heb je het deelnID van de tractor nodig. Mocht je het deelnID niet weten, dan kun je deze via deze link opzoeken door 1 of meerdere zoekcriteria in de zoekvelden in te vullen en op ZOEK te klikken.
    Zoek vervolgens de tractor op in de lijst met zoekresultaten en klik op het uitslagenicoontje.

Daarna verschijnen alle bekende uitslagen van de tractor in beeld. Bovenaan dit scherm staat het deelnID van de tractor weergegeven.

Doe je mee met een geheel nieuwe tractor of heeft de tractor nog nooit deelgenomen, dan kun je ook een nieuw deelnID aanvragen door in deze link de juiste gegevens in te vullen. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een deelnID per mail.

Een deelnemer uit de gemeente of één van de aangrenzende gemeenten van de betreffende wedstrijd kan zonder TRS-account en/of lidmaatschap van de NTTO een digitaal inschrijfformulier aanmaken via deze link. Uit de lijst met wedstrijden kun je de wedstrijd selecteren waarvoor je in wilt schrijven.

Vervolgens vul je het deelnID van de tractor in klik je op ZOEK GEGEVENS. De ontbrekende gegevens moeten verder worden ingevuld in het rechterscherm moet akkoord gegaan worden met de voorwaarden. Door op verzenden te drukken komt het inschrijfformulier automatisch bij de organisatie terecht. Dit is echter geen garantie voor een startplaats; de organisator bepaalt zelf welke tractor wel of niet mag deelnemen.

  1. Deelnemer uit rest van Nederland, zonder lidmaatschap NTTO Kom je niet uit de gemeente zelf of één van de aangrenzende gemeenten en wil je toch meedoen aan de betreffende wedstrijd, dan kun je op dezelfde wijze, zoals in paragraaf 3 is beschreven, inschrijven voor de betreffende wedstrijd. Mocht je door de organisator worden uitgenodigd, dan moet je een lidmaatschap van de NTTO aanvragen door in deze link de benodigde gegevens in te vullen en je aanmelden als lid van de NTTO. Nadat je een lidmaatschapsnummer hebt ontvangen, moet je een TRS-account aanmaken, zoals beschreven in paragraaf 1.

https://www.ntto.nl/uitslagen/FS